Windows 10 навлиза рекордно бързо

Съвместимостта на Windows 10 с най-различни устройства, вкл. със съществуващия хардуер, е един от факторите за бързо проникване на новата ОС

Съвместимостта на Windows 10 с най-различни устройства, вкл. със съществуващия хардуер, е един от факторите за бързо проникване на новата ОС

Windows 10 ще стане най-популярната версия на операционната система на Microsoft, прогнозира Gartner. Вървейки по пътя на Windows XP и Windows 7, версия 10 дори ще ги надмине по темпове на внедряване в корпоративния сегмент.

Анализаторите очакват към януари 2017 г. около 50% от предприятията да са направили преход към Windows 10. Още до края на тази година десетки милиони обикновени потребители вече ще ползват новата ОС.

Рекордно бързият темп на проникване на Windows 10 се обяснява с възможността за безплатен ъпгрейд от Windows 7 и Windows 8/8.1, поддръжката на съществуващия хардуер и автоматичния режим на обновяване, отбелязва Gartner.

Фактори, които ще стимулират прехода към Windows 10, също така са изтичащата през януари 2020 г. поддръжка на Windows 7, високата съвместимост с новата ОС на приложения и устройства, работещи под Windows 7, голямото търсене на таблети и появата на хибридни устройства, съчетаващи таблет и ноутбук.

Много компании планират миграция към Windows 10 през първата половина на 2016 г. Gartner прогнозира, че към началото на 2017 г. минимум половината от всички компании ще са преминали към новата ОС, а процесът на преход ще завърши напълно през 2019 г.

Коментари по темата: „Windows 10 навлиза рекордно бързо”

добавете коментар...

  1. Yolo

    Всеки сам избира какво да ползва, Windows10 е прекрасна OS. Просто си мисля, че хората не правят разлика между Spy и Telemetry. Мислите ли, че в Windows 7 или 8 нямаше ? Някой спомня ли си изобщо защо изобщо беше махнато Старт Менюто от 8та ?

  2. 9

    хубавият трябваше да е 9, но такъв нямаше ..

  3. невярващ

    Много странна е тази новина при все, че инсталациите забиха на 110-120 милиона и доста бавно пъплят нагоре.

    Също така никой не казва, че ъпгрейда ще е безплатен до Юли догодина, а след това хората ще трябва да я купуват. Остро се съмнявам, че потребител със 7-ца или 8-ца ще даде пари 10 след този период. А като гледам тези потребители не ги гони особен ентусиазъм.

    Аз почвам да се чудя какво ще стане с МС ако пуснат два тъпи уиндоуса един след друг. Досега не са го правили….

  4. olo

    То другите iOS, Android да не би да са по малко spy, особено тези двете.

  5. Zahari Yurukov

    На някого май му се иска да е така и затова през 2 седмици от излизането на бозата се появяват публикации, обясняващи как всички мигрират към spyOS 10, или планират да го направят в обозримото бъдеще.
    За доброто на всички се надявам това “предсказание” да не се сбъдне.
    Виновни ли трябва да се чувстват хората, които не използват Winbows 10, или които не използват Winbows въобще?

Коментар