Цените на БТК по-евтини от днес

БТК намали още веднъж цените на разговор от фиксиран към мобилен телефон. След като Комисията за регулиране на съобщенията задължи мобилните оператори да свалят цените за приемане на обаждане в мрежите си, телекомът намали тарифата за крайни потребители за втори път през тази година.
От днес минута разговор от БТК към мобилен телефон в мрежите на Мтел и Глобул ще струва от 4 до 16 стотинки по-малко в зависимост от абонаментния план. За разговори към vivatel, цената ще остане без промяна. Тя е с 1/3 по-ниска в сравнение с другите две мобилни мрежи.
По изискване на КРС телекомите трябва да снижат цените на едро на 4 етапа. Първата фаза от въвеждането на по-ниските цени за разговори от фиксиран към мобилен телефон започна на 1 февруари. Вторият етап стартира от 1 юли и ще продължи до 31 декември. През този период цените ще паднат с 6% при силен и с 8% – при слаб трафик.
Следващите намаления ще се случат на 1 декември тази година, както и на 1 юли 2009 г. Догодина обажданията ще бъдат с 37% по-евтини, обещават от компаниите.

Коментар