Телемониторинг обгрижва сърдечноболни германци

InterComponentWare ще създаде система за АОК PLUS – една от най-големите здравни каси в Германия. Компанията, разработваща продукти за електронно здравеопазване, е спечелила търга сред кандидати от цяла Европа.  
АОК PLUS иска да внедри система за телемедицински грижи за тежките кардиологични случаи, които обслужва. Близо 1.8 млн. души са пациентите, страдащи от хронична сърдечна недостатъчност в Германия.
Застраховaните в AOK PLUS жители на Саксония, които при това са регистрирани в специалната кардиологична програма CARDIO Integral, ще получат апарат за мерене на кръвното налягане и дигитален кантар за проследяване на тяхното състояние.
  
Апаратите изпращат данните от измерванията през безжична кодирана система за комуникация до базово устройство в дома на пациента, което препраща криптираната информация към телемедицински център по стандартна телефонна линия.
  
Здравните работници в центъра следят данните и се намесват в случай, когато е препоръчително пациентът да отиде на преглед. При спешни случаи се изпраща сигнал кам спасителните координационни центрове, интегрирани в системата. Подходът ще намали ненужните хоспитализации на пациенти, коментират от ICW.
AOK PLUS е една от задължителните здравни каси в Германия и осигурява повече от 2.8 млн. души. Здравно-застрахователната компания има 175 офиса в Саксония и Тюрингия.

Коментар