IDC България привлече специалист от софтуерната индустрия

Българският офис на анализаторската компания IDC се подсили с екперт от софтуерната индустрия. Кирил Матев, работил в Телерик и Sciant, ще внесе познания за софтуерните технологии и търсенето на пазара, посочиха от IDC България.
Матев има опит в количествените проучвания, използването на статистически методи за анализ и бизнес администрация, придобити в проекти по време на обучението му в Aмериканския университет в България и в университети в Германия и Торонто.
Като аналитик в IDC, той ще покрива проучванията на софтуерния пазар, както и пазара на периферни печатащи системи.
Междувременно експертът на IDC България Евелин Стоев ще поеме задълженията на Марина Костова (която излиза в отпуск по майчинство), свързани с анализа на телекомуникациите и компютърния хардуер.
“Смятаме, че новото разпределение на задачите ще ни даде възможност да използваме най-добре силните страни на членовете на екипа, така че нашите клиенти да могат да получават не само актуална и достоверна количествена информация за пазара, но и задълбочен качествен анализ на тенденциите и възможностите”, коментира промените Нели Вачева, управител на IDC България.

Коментар