Пазарът на моноблок РС е изненадващо слаб

Apple е сред малкото производители с ръст на продажбите в AiO сегмента

Apple е сред малкото производители с ръст на продажбите на компютри в AiO сегмента

Продажбите на компютри от типа „всичко в едно” (AiO), наричани още моноблоци, ще намалеят с 10% през настоящата година, заради по-слабо от очакваното търсене, съобщи DigiTimes.com.

Ситуацията няма да се промени особено през следващата година. Предполага се, че продажбите ще се запазят на нивото на 2015 г., според тайванската медия, която се позовава на източници от индустрията.

Най-големият производител на AiO модели, китайската компания Lenovo, няма да отбележи ръст тази година. Делът на Lenovo се измерва с 30% от световния пазар.

Apple, вторият по големина доставчик с моделите iMac, ще постигне ръст от 5% през 2015 г. Твърди се, че тайванският партньор на Apple – компанията Quanta Computer – е наела повече работници за производство на iMac.

Топ 3 при моноблоците допълва HP, но без да отчете ръст тази година. Американският производител постига сериозен успех в Индия, където контролира около 30% от пазара на AiO компютри.

Коментари по темата: „Пазарът на моноблок РС е изненадващо слаб”

добавете коментар...

  1. Станислав

    По-компактни са и няма толкова кабеляци, но като решиш да сменяш трябва да хвърляш и монитора и се ъпгрейдват доста по-трудно ако въобще има такава възможност.

Коментар