Toshiba прави лазерен пробив в 3D принтерите

Лазерният 3D принтер на Toshiba печата метални предмети много по-бързо и точно (снимка: Toshiba)

Лазерният 3D принтер на Toshiba печата метални предмети много по-бързо и точно (снимка: Toshiba)

Toshiba разработва 3D принтер за печат на метални изделия, който ще предложи сериозно предимство, като елиминира термичната обработка на слоевете и я замени с лазерна. В тестовите изпитания устройството работи няколко пъти по-бързо от своите аналози, а завършената машина се очаква да бъде още по-производителна.

Японската компания променя кардинално самия процес на печат, пише Fareast Gizmos. Докато всички съществуващи 3D принтери, работещи с метал, използват технология на наслагване на слоеве от метален прах и последващо спичане при много висока температура, Toshiba прилага обработка с мощен лазер – до 800 вата.

Предимствата на новата технология са очевидни – тя постига много по-високи скорост и точност на печат на триизмерните модели. Освен това използването на лазер позволява на инженерите да работят с различни видове метален прах, дори с такива с много висока температура на топене.

Toshiba е създала пълноценен лазерен 3D принтер за печат на метални изделия. Машината се очаква на пазара не по-рано от 2017 г., като дотогава японският разработчик ще се опита да подобр бързодействието и разделителната способност, както и да направи софтуера с по-интуитивен интерфейс.

Коментари по темата: „Toshiba прави лазерен пробив в 3D принтерите”

добавете коментар...

  1. МХХ

    До “1” – “зиами” си 5-6 залепени и си напечатай танк. Малоумник….

  2. ang

    най-тъпия коментар

  3. хмм

    супер, зиам си 1 и си печатам пистолет 😀

Коментар