СофтУниада ще се проведе през януари

СофтУниада очаква участници от цяла България, които са запалени по програмирането и софтуерните технологиите, обичат наградите, искат да се забавлявате и да срещнат нови приятели

СофтУниада очаква участници от цяла България, които са запалени по програмирането и софтуерните технологии, обичат наградите, искат да се забавляват и да срещнат нови приятели

СофтУни организира първо по рода си състезание, в което ще се включат ентусиасти от цяла България. През януари ще се проведе СофтУниада – модерната олимпиада, която ще послужи като мост между образованието и бизнеса, където те да се срещнат и запознаят.

Няма възрастови или други ограничения за записване в СофтУниада, а единственото изискване към участниците е да имат мотивация и да искат да изявят уникалните си умения. Събитието е насочено към ученици и студенти от цяла България, уточниха от Софтуерния университет.

СофтУниада ще започне със „Състезателно програмиране, което ще се проведе в първия ден – 9 януари 2016 г. Участниците трябва да решат 10 алгоритмични задачи, като ще разполагат с 5 астрономически часа, за да се справят с предизвикателството. На тази част от състезанието участието е само индивидуално.

10-ти януари ще бъде посветен на отборния дух. Тогава ще се състоят защитите пред жури на проектите от категория „Уеб и софтуерна разработка”. Тук се допуска както индивидуално, така и отборно участие. Задачата пред участниците е да разработят уеб, мобилно, настолно или каквото друго софтуерно приложение им хрумне.

По време на представянето на софтуерните проекти участниците ще могат да блеснат в най-добра светлина – да покажат творението си, уменията си и мотивацията си пред представители на бизнеса и някои от най-големите компании от софтуерната индустрия. Тази уникална среща може да послужи като първо стъпало в софтуерната кариера на участниците.

Състезателите в СофтУниада ще си тръгнат и с много награди – дронове, парични награди, лаптоп, стипендии за безплатно обучение от СофтУни, възможности за работа и стаж в големи софтуерни компании, много сувенири и подаръци, обещават от университета. Записването за СофтУниада е отворено до 20 декември 2015 г.

Коментар