До 100 хиляди потребители едновременно в eMag.bg

emag_stat_top

Потребителите прекарват средно по 17 минути в сайта eMag.bg, сочи статистиката

90 хиляди продукта за първите три часа на Black Friday е продал eMag.bg, по данни от онлайн магазина. Броят на всички продажби между 7,30 и 10,30 ч. в Черния петък се е повишил със 74%, в сравнение със същия период от миналогодишното издание на кампанията.

ИТ системите и поддръжката са се справили без проблеми с високия брой посетители. До 100 000 потребители са разглеждали предложения едновременно, без да бъдат регистрирани прекъсвания в работата на сайта, посочиха от магазина.

Най-продаваните категории продукти за първите 3 часа по време на Black Friday са били малки електроуреди – 10 000, телевизори – 5600, мобилни телефони – 4300 и таблети – 2800.

Продуктите на Apple са генерирали голям интерес в първите часове на кампанията. Сред ранно-продадените продукти са били 50 iPad Mini с Retina дисплей, както и 300 броя iPhone 6 16GB за 899,99 лв., поръчани за първите 40 минути.

За първи път eMag.bg включи в офертите си възможност за поръчка на автомобили. До 10,00 ч. три коли са били резервирани, като първите запазени марки са Toyota Prius, Chevrolet Cruze and Opel Adam.

Средно времето, което е отделено на сайта от потребителите, е било 17 минути, а средният брой на разгледани страници е 20, уточниха от онлайн търговеца.

Коментари по темата: „До 100 хиляди потребители едновременно в eMag.bg”

добавете коментар...

 1. Anonymous

  Хаха еМАГ са много жалки с платените си реклами и великите намаления.

 2. ppp

  Е пък нямаше такива зверски намаления на телефони …таблети и т.н. А някои продукти бяха с подобни цени и на други места. Общо зето голям шум за нищо – с тез промоции.

 3. бай драган

  много ми е интересно как емаг публикуват такива цифри. България не е голям европейски пазар с неограничен ресурс. Отново колко сме велики все едно няма други магазини за техника като Технополис, Техномаркет. Зора и т.н. Реалните цифри може би са разделени на 10. Айде пак си пишете статии които са платени и непроверуеми

 4. Пак програмист

  Числа, които никой не може да провери със сигурност.

 5. diado

  интересно ми е какви са сървърите

 6. аман

  да да ДААААА, откога чакам!!!
  Дайте повече подробности!!! Искаме още 10 материала по темата!!
  Колко репортерки припаднаха от вълнение докато пишеха това???

Коментар