Излезе обновена версия Oracle Enterprise Linux 7.2

Oracle Enterprise Linux 7 се базира на свободно разпространявания изходен код на Red Hat Enterprise Linux OS

Oracle Enterprise Linux 7 се базира на свободно разпространявания изходен код на Red Hat Enterprise Linux OS

Oracle обяви достъпността на обновената операционна система Oracle Enterprise Linux 7.2, която стъпва на свободно разпространявания изходен код на Red Hat Enterprise Linux (RHEL) OS.

Версия 2 на Oracle Linux 7 идва с обновени Linux кърнъл пакети – Red Hat Enterprise Linux-съвместим кърнъл и Oracle Unbreakable Enterprise Kernel (UEK) Release 3, като и двата са достъпни само за 64-битов x86-хардуер и се инсталират по подразбиране. Системата зарежда в UEK кърнъл.

Сред ключовите характеристики на Oracle Linux 7.2 е последната версия на сървъра на бази данни MySQL 5.6 Community Edition, който потребителите могат да инсталират директно в операционната система, като използват Anaconda kickstart или инсталатор.

Други достойнства на новата ОС са поддръжката на конфигуриране на kdump пакет по време на инсталация в текстов режим и фреймуърк с отворен код OpenSCAP 1.2.5. Отстранени са редица проблеми, докладвани от потребителите, и са внесени някои по-незначителни подобрения в системата.

Даунлоуд: Oracle Enterprise Linux 7.2

Коментари по темата: „Излезе обновена версия Oracle Enterprise Linux 7.2”

добавете коментар...

  1. :-)

    Единственото достойнство на това оракълско недоразумение е, да прекарат останалите линукс дистрибуции в ентърпрайса. Ако искаш да ти признаят и съпортват виртуалка с качена база данни на Оракъл, трябва да е през техният хипервайзър. То не им е за първи път. И с РедХет имаха задявка преди години (oracleasmlib).

Коментар