Търсачките индексират вече и флаш съдържание

Най-големите търсещи машини в интернет, Google и Yahoo, вече могат да индексират съдържанието на флаш сайтове. Новата функционалност е обезпечена от технология на Adobe, съобщава theregister.com.
Google и в момента включва флаш съдържание в резултатите от търсене. Очаква се тази възможност скоро да се появи и в търсенето на Yahoo.
Индексирането на флаш файлове ще позволи на търсачките да генерират по-релевантни резултати, посочват от Adobe. Досега търсещите машини индексираха само връзки към флаш сайтове, като игнорираха анимираното съдържание.
Adobe е предложила да достави технологията и на Microsoft, но от Редмънт не проявяват интерес, тъй като имат собствена разработка Silverlight.
Технологията Adobe Flash позволява създаване на мултимедийно съдържание. За преглеждане на подобни приложения е необходим специален плейър, който се инсталира като плъгин към браузъра.

по темата: „Търсачките индексират вече и флаш съдържание”

добавете коментар...

  1. Avatar

    Айде стига бе! Че те и преди си индексираха и флаш сайтовете както и съдържанието на флаша? Това лесно може да се провери с няколко търсения в Google

Коментар