Apple патентова управление на iPhone с ръкавици

Потребителите на епълски устройства ще получат скоро още едно удобство

Потребителите на епълски устройства ще получат скоро още едно удобство

Apple е на път да патентова още една интересна технология за улеснение на потребителите на мобилни устройства. Компанията е подала заявка за патент, в която описва технология за управление на джаджите с ръкавица на ръката – удобно и практично в студено време.

Технологията се нарича Glove Touch Detection и е призвана да подсигури работата на сензорния екран на iPhone дори в ситуации, когато между пръстите и дисплея има преграда, например ръкавици, съобщи Cult of Mac.

Инженерите на Apple са добавили към вече съществуващите технологии за разпознаване на докосвания допълнителна чувствителност, която се проявява и при допир с ръкавица. Технологията анализира предишните докосвания, отчитайки типа и силата на натиск, и съответно възприема новия сигнал – от ръкавицата – като аналогично докосване.

Целта на разработката е да обезпечи максимален комфорт на потребителите при използване на епълски устройства. Благодарение на новата технология, на потребителите няма да се налага да използват специален импрегнатор за ръкавици или сензорни екрани с допълнителни приспособления.

Някои производители на мобилни устройства, конкуренти на Apple, вече предлагат подобна функционалност в продуктите си. Така например, Galaxy Note 3 на Samung позволява на потребителя да управлява сензорния екран с ръкавици.

Коментар