Progress въвежда маркетинг платформа като услуга

Маркетинг специалистите се нуждаят все повече от от системи, които управляват диалога с клиентите и повишават неговата ефективност, независимо от използвания комуникационен канал

Маркетинг специалистите се нуждаят все повече от от системи, които управляват диалога с клиентите и повишават неговата ефективност, независимо от използвания комуникационен канал

Софтуерната компания Progress, която неотдавна придоби българската Телерик (Telerik), въвежда на пазара единен маркетинг център за създаване, обновяване и автоматично публикуване на динамично съдържание за всеки вид платформа.

Решението Content Anywhere Cloud е създадено в партньорство с австралийската компания Layer 8 Connect и е първото от типа „Платформа като услуга” (PaaS), което стъпва на технологията Cisco Intercloud. Новата услуга се очаква на пазара в Австралия в началото на 2016 г. и ще започне да се предлага глобално през втората половина на годината, уточниха от Progress.

Content Anywhere Cloud обединява продуктите Telerik Platform, Telerik Sitefinity CMS и Telerik Sitefinity Digital Experience Cloud (DEC). Те работят като единен команден център за дигитален маркетинг, който предоставя на маркетинг специалистите инструменти и технологии, с които да създават, управляват и разпространяват съдържание, оптимизирано за всеки вид платформа или устройство. Командният център също предоставя функционалности за анализ и персонализация на съдържанието.

Според анализаторска компания Forrester Research, маркетинг специалистите се нуждаят от системи, които управляват диалога с клиентите и повишават неговата ефективност, независимо от използвания комуникационен канал. Content Anywhere Cloud ще помогне на компаниите да предоставят динамично генерирано съдържание, персонализирано за нуждите на различните групи потребители.

Благодарение на интеграцията с Cisco Intercloud, клиентите на Layer 8 Connect и Progress ще могат да избират между публичен, частен и хибриден облак, който гарантира сигурността на техните данни и услуги в локални центрове за данни.

„Маркетинг специалистите са под постоянен натиск да създават интересно и релевантно съдържание, което да ангажира потребителите. В днешния дигитален свят те са допълнително затруднени и от наличието на множество канали и устройства (уеб, десктоп, мобилни и носими устройства), за които съдържанието трябва да бъде оптимизирано”, коментира Светозар Георгиев, старши вицепрезидент „Платформи за разработка на приложения” в Progress.

По неговите думи, Content Anywhere Cloud отговаря на потребностите на бизнеса, като предоставя утвърдените функционалности на продуктите на Телерик, в комбинация с дългогодишния опит в сферата на стратегическо консултиране на Layer 8 Connect.

Австралийската компания помага на своите клиенти да управляват бизнеса си, като изгражда и предоставя стратегии, инфраструктура и услуги, специализирани за Cisco Intercloud. Progress, от своя страна, предоставя инструменти и технологии, които улесняват разработката на приложения и повишават продуктивността.

Коментар