Бъдещият iPhone – без стандартен порт за слушалки

3,5-милиметровият порт за слушалки в iPhone ще отпадне в новото поколение на смартфона

3,5-милиметровият порт за слушалки в iPhone ще отпадне в новото поколение на смартфона

Apple възнамерява да се откаже от стандартното 3,5-мм гнездо за слушалки в новото поколение смартфони, твърди японският блог Macotakara, който досега няма публикувана грешна информация за намеренията на Купертино.

Отказът от познатия мини-джак ще направи iPhone по-тънък с около милиметър от iPhone 6s, който има дебелина 7,1 мм. Блогът Macotakara твърди, че бъдещият iPhone ще е дебел само 6,1 мм. Именно 3,5-мм порт възпрепятства по-нататъшното изтъняване на смартфона.

Съществуващите слушалки, вкл. EarPods, ще могат да се ползват с новия iPhone с помощта на преходник от Lightning към мини-джак. Но същевременно, Apple ще лансира нови фирмени слушалки с накрайник Lightning. Такива слушалки ще предложат и външни производители на аксесоари.

Apple загатна за намерението си да се откаже от 3,5-мм изход за слушалки още през юни 2014 г., когато компанията пусна спецификация за производители на аксесоари, в която е описана схема за включване на слушалки директно към порта Lightning.

Коментари по темата: „Бъдещият iPhone – без стандартен порт за слушалки”

добавете коментар...

  1. Жоро

    Това автоматично значи, че ако преходниът не е 2 към 1 няма да може да се ползват Слушалки и да се зарежда едновременно.

  2. sda

    споко… прехода ще струва само $79,99

  3. Аман

    Е тогава, вече, ще ги зарежа тия келеши!

Коментар