Smart DI на Sqilline вече е достъпно на световния пазар

Smart DI дава възможност на медиците да проведат в реално време консултационни сесии с колеги и експерти по дадено пациентско изследване

Smart DI дава възможност на медиците да проведат в реално време консултационни сесии с колеги и експерти по дадено пациентско изследване

Мобилното приложение за сътрудничество между лекари Smart DI, създадено от българската компания Sqilline, вече се предлага на международния пазар, обявиха от разработчика по време на изложението Medica в Дюселдорф.

Smart DI се базира на облака и може да се ползва от лекарите за сътрудничество в областта на образната диагностика, като предоставя на медицински специалисти от различни области сигурен достъп за преглед, анализ и диагностициране на изследвания от мобилни устройства, без ограничение от време и местоположение.

Колаборационният инструмент на Smart DI улеснява получаването на т.нар. второ мнение от друг специалист, тъй като дава на медиците възможност да проведат в реално време консултационни сесии с колеги и експерти по дадено пациентско изследване. За целта е предвидена специална опция за съвместна работа.

Мобилното приложение работи с всички видове модалности в областта на Образната диагностика – компютърен томограф, ядрено-магнитен резонанс, нуклеарна медицина и др. То е базирано на мобилните услуги на SAP Hana Cloud Platform, което гарантира високо ниво на сигурност по целия път от сървъра, през платформата, до мобилното устройство, както и лесно управление и контрол на достъпа до оторизация. При затваряне на приложението, всички пациентски данни се изтриват автоматично от мобилното устройство и се запазват само на сървъра на болницата.

„За момента приложението е внедрено и се експлоатира от Национална онкологична болница – София. След успешното ни представяне на Медика и след положителния отзвук от редица международни експерти, нашите планове са да разширим клиентското портфолио в Европа”, сподели Десислава Михайлова, изпълнителен директор на Sqilline.

По нейните думи, проблемите при комуникацията между лекарите (при нужда от второ мнение, или при мултидисциплинарни комисии) са идентични и се срещат навсякъде по света. Мобилното приложение вече се ползва успешно от голям брой специалисти на Онкологична болница-София.

Коментар