easyJet mobile вече следи полетите в реално време

Мобилното приложение на easyJet вече има функция за проследяване на полети в реално време

Мобилното приложение на easyJet вече има функция за проследяване на полети в реално време

Европейската авиокомпания easyJet обяви, че добавя в мобилното си приложение функция за проследяване на полети в реално време – директно от Flightradar24.

Пътниците ще виждат в реално време местоположението на самолетите, с които ще летят, до 3 часа преди отпътуване, а техните семейства и приятели ще могат да проследяват полетите, непосредствено преди пристигането им.

Функционалността е резултат от специално разработен за авиокомпанията софтуер от Flightradar24 и използва GPS информация, изпращана от над 240-те самолета  на easyJet. Софтуерът, който е активен от днес в приложението на easyJet, ще показва маршрута на самолета, скоростта, типа самолет, височината, на която лети, изминатото разстояние и общото разстояние до дестинацията.

В допълнение, easyJet добавя 3D Touch функционалност в приложението си и потребителите с iPhone 6s и 6s Plus могат да използват още по-бързо четири ключови функции. Чрез дълбоко притискане на иконата на приложението, те могат да прескачат незабавно между функциите Book Flight, My Flights, Boarding Passes и Flight Tracker.

Flightradar24 проследява позициите на самолетите в реално време и превръща тези данни в потребителски и търговски приложения. Данните идват основно от патентована мрежа от над 8000 т.нар. ADS-B приемници, хоствани от частни лица и компании по целия свят. Тази мрежа от ADS-B приемници е най-голямата в света.

В допълнение към ADS-B данните, Flightradar24 може да получава позиционни данни за самолети, които не са ADS-B оборудвани, чрез използване на Multilateration (MLAT). Данните от системите ADS-B и MLAT се сливат с полетните разписания и данните за полетните статуси от авиокомпаниите и летищата, за да осигурята проследяване на полетите.

Приложението на easyJet вече е изтегляно над 14,5 милиона пъти, съобщиха от авиокомпанията. То е достъпно за потребителите на епълски iOS устройстна от онлайн магазина App Store.

Даунлоуд: easyJet mobile

Коментари по темата: „easyJet mobile вече следи полетите в реално време”

добавете коментар...

  1. Юли

    Приложението на easyJet го има отдавна (повече от година) и за Android.

Коментар