Nvidia oбяви слабо тримесечие

Второто тримесечие на годината се оказа финансово по-слабо за Nvidia, oтколкото ръководството на компанията предричаше през май. Сега общите приходи на щатския разработчик на графика и мултимедия се оценяват между $875 милиона и $950 милиона.
 
Спадът в приходите се дължи на няколко фактора, обясниха от
Nvidia в официално съобщение до медиите. Това са слабият пазар на крайни потребители в световен мащаб, отложеното пускане в масово производство на следващо поколение системна логика за дънни платки, както и приравняването на цените на графичните процесори на разработчика спрямо продуктите на конкуренцията.
Отделно Nvidia планира да инвестира еднократно сума от порядъка на $150-200  милиона от приходите си от втората четвърт на годината. Със сумата компанията ще покрие очакваните гаранции, поправки, компенсации, замени и други разходи, които произтичат от некачествени материали, използвани в производството на определени графични процесори и чипсети от предишни поколения и интегрирани в преносими компютри.
От компанията поясняват, че някои мобилни конфигурации с определени серии Nvidia чипове показват по-висока дефектируемост от обичайната. За момента обаче, освен в преносими компютри подобни проблеми с чиповете на Nvidia не са забелязани, твърди разработчикът.

Nvidia работи с производителите върху разрешаване на проблемите с некачествени материали и проучва възможностите за получаване на застрахователна компенсация в такива случаи, уверяват още от там.

Коментар