Microsoft PowerApps създава приложения без кодиране

С помощта на PowerApps компаниите могат да създават приложения за мобилни устройства и компютри без да пишат код

С помощта на PowerApps компаниите могат да създават приложения за мобилни устройства и компютри без да пишат код

Microsoft обяви нова услуга PowerApps, която позволява създаване на кросплатформен корпоративен софтуер без необходимост от умения по програмиране.

С помощта на PowerApps компаниите могат да създават приложения за мобилни устройства на база iOS, Android и Windows, както и уеб приложения за компютри, като използват визуален редактор със специално подготвени компоненти и шаблони. Не е необходим никакъв програмен код.

Към софтуера, разработен с помощта на PowerApps, могат да се свържат данни от различни облачни услуги, вкл. Office 365, Dynamics CRM, Salesforce.com, Dropbox и OneDrive, както и от локални източници от рода на SharePoint, SQL Server и бази данни Oracle, SAP и др.

За обикновените потребители услугата PowerApps e безплатна, но с някои ограничения. Корпоративната версия дава възможност за използване на локални данни, журнали на събития и облачна среда Azure App Service за разработка на мобилни и уеб приложения, както и управление на API функции, права на достъп и настройки за сигурност.

Microsoft вярва, че PowerApps ще разкрие възможности за нов, мащабен бизнес на пазара за облачни и корпоративни решения.

Коментар