Vertu Aster Yosegi Wood – изискан смартфон с покритие от дърво

Дизайнерите на Vertu Aster Yosegi Wood са вдъхновени от японска техника за създаване на мозайка от дърво

Дизайнерите на изискания смартфон Vertu Aster Yosegi Wood са вдъхновени от японска техника за създаване на мозайка от дърво

Ограничен брой супер луксозни смартфони подготвя за пазара компанията Vertu. Моделът Aster Yosegi Wood с покритие от естествена дървесина ще излезе само в 50 бройки за ценители.

Дизайнерите на смартфона са вдъхновени от японската техника „yosegi” (йосеги) за създаване на мозайка от дърво. Vertu Aster Yosegi Wood е завършен именно с мозайка от дървесина, като цялата изработка е направена ръчно.

За да бъде защитен надеждно, външният слой от дърво е покрит с шест слоя лак, с променливо шлифоване и полиране. В създаването на устройството е участвала известната японска дизайнерка Хироко Имада.

Параметрите на Vertu Aster Yosegi Wood са подобни на тези на модела Vertu Aster – 4-ядрен процесор Snapdragon 801, екран с диагонал 4,7 инча и резолюция 1080p, 64GB вградена памет, две камери (13MP и 2,1MP), Wi-Fi, LTE и операционна система Android 4.4 (KitKat). Цената все още не е обявена.

Коментар