Нова линия от периферия за преносими компютри на Logitech

17/08/2006 – Action Global Communications
Нова линия от периферия за преносими компютри на Logitech
Повишава портативността, комфорта и ефективността при работа и Интернет комуникация
ФРИМОНТ, Калифорния , 16 Август 2006  Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) показа най-новите си продукти от разрастващото се портфолио от портативна периферия на компанията, създадени, за да помагат на хората да използват по-ефективно техните преносими компютри.  
Новите продукти: слушалките модел Logitech® Premium Notebook Headset, уеб камерите модели Logitech® QuickCam® for Notebooks Pro и Logitech® QuickCam for Notebooks Deluxe правят лесно участието в Интернет телефонен или видео разговор. Новите уеб камери притежават технологията Logitech® RightLight™ 2, която предлага по-добро качество на изображението дори при лоша осветеност.
Новият модел на безжична мишка за преносими компютри Laser Cordless Mouse for Notebooks притежава технологията на Logitechlaserprecisiontracking”, която позволява да се избегне проблема с неуспехите при опита да се премести сложен цифров обект само с помощта на сензорен панел.
Голяма част от потребителите използват преносимите си компютри като основни, като ги пренасят от стая в стая в дома си или ги носят със себе си по време на пътуванията си. По данни на компанията Gartner, в световен план, броят на доставките на мобилно периферно оборудване през 2005 година достигна 63 милиона – с ръст от 34.5 % в сравнение с 2004 година. Аналитичната компанияIDC направи прогноза, че в САЩ и Европа в края на 2007 година – началото на 2008 година доставките на портативни периферни устройства значително ще надминат доставките на настолни периферни устройства. Удостоените с награди периферни устройства за преносими компютри на Logitech предоставят на потребителите възможността да разширят спектъра от задачи решавани с помощта на техните портативни компютри: общуване, използване на цифрови мултимедийни средства, включване в Интернет или обработка на текстова информация.         
Очевидно е, че потребителите отдават своите предпочитания именно към преносимите си компютри, смята Чарлз Зайбер, Мениджър маркетингови решения на Logitech. Хората използват преносимите си компютри в дома, на работното място, в училище, на път. Но за да се възползват от всички преимущества на мобилния си компютър, потребителите се нуждаят от инструменти, позволяващи им да работят с ноутбук също толкова лесно и комфортно, както и с настолния компютър, но такива устройства обикновено не влизат в комплекта. Ние проведохме разширено изследване, за да разберем по какъв начин различните групи хора използват своите ноутбуци. Нашите нови продукти и всяко периферно устройство за ноутбук позволява на потребителя да индивидуализира своето общуване с ноутбука – всеки продукт предлага различни преимущества и възможности за това да направи работата по-ефективна и комфортна.
Слушалките Logitech Premium Notebook
Слушалките Logitech Premium Notebook Headset са създадени, за да облекчат използването на такива програми за общуване в Интернет като Skype®.  Устройството представлява регулираща се портативна конструкция – това прави тези слушалки отличен избор за хора, работещи с ноутбук. Когато слушалките не се използват, те се сгъват и се съхраняват в надеждна пътна чантичка. Характерни особености на Premium Notebook Headset са изолиращия шума микрофон, комфортно разположените копчета за регулиране на звука, удобно съединяване чрез USB или чрез традиционни аналогови 3.5 мм портове (свързването се осъществява чрез удобен адаптер). Отличният стерео звук на слушалките Logitech Premium Notebook Headset позволява да се слуша музика на ноутбука или на MP3 плеъра, да се гледат филми или да се играе на компютърни игри. Logitech Premium Notebook Headset ще се появи на пазара в САЩ и Европа в началото на септември. Препоръчителната цена за Европа 49.99 Евро.  
Logitech QuickCam for Notebooks Pro и Logitech QuickCam for Notebooks Deluxe
За да изпитвате само положителни емоции от общуването с приятелите и семейството, специалистите на Logitech създадоха подобрена версия на уеб камери Logitech QuickCam for Notebooks Pro и Logitech Quick Cam for Notebooks Deluxe на основата на технологията на LogitechRight Light 2 Technology, която гарантира превъзходно изображение в условията на недостатъчно или неравномерно осветление.  
Уеб камерата QuickCam for Notebooks Pro е снабдена с мощен 1.3 мегапикселов сензор и усъвършенствана видео-технология и всичко това е интегрирано в миниатюрен корпус.  С височина само 2 3/8-инча, по-малко от 1 инч ширина и 3/8 инча дълбочина QuickCam for Notebooks Pro webcam е лесна за пренасяне и използване навсякъдe– в хола, офиса, хотела, освен това тя дава ясно изображение като това на висококачествената уеб камера за персонални компютри QuickCam® Fusion™. Уеб камерата QuickCam for Notebooks Pro също така използва акустичната технология Logitech® RightSound™, която притежава софтуер за спиране на ехото, благодарение на който можете да избегнете ненужните шумове по време на връзката, без да използвате слушалки. Моделът Logitech QuickCam for Notebooks Pro ще се появи на пазара в САЩ и Европа през месец Август. Препоръчителната цена на дребно за Европа ще е 99.99 Евро.
QuickCam for Notebooks Deluxe се отличава със стабилна, монолитна конструкция с леко огъната форма, която позволява точно и плътно закрепяне към екрана на портативния компютър. Тя има видео резолюция от 640-480 пиксела, която може да прави мигновени снимки с резолюция от 1.3 мегапиксела.  Моделът Logitech QuickCam for Notebooks Deluxe ще се появи на пазарите в САЩ и Европа през месец август.  Препоръчителната цена на дребно в Европа ще е 59.99 Евро.
Logitech V450 Laser Cordless Mouse
За да помогне на потребителите да използват своите портативни компютри най-ефективно и удобно, безжичната лазерна мишка модел Logitech V450 Laser Cordless Mouse for Notebooks съчетава комфорт, бързо действие и надеждност на дизайна.  Моделът V450 има мека гумена повърхност и ясни контури, което я прави комфортна за работа. Мишката има необичайно дълъг срок на действие без смяна на батериите (до една година).  
Лазерната технология на Logitech дава плавен контрол върху движенията на курсора и точност върху всяка повърхност – по този начин притежателите й получава възможността даработят с нея навсякъде. Надеждният сигнал в цифровата безжична технология с честота 2.4 GHzи „plugandplayUSB са скрити в мишката – всичко това прави мишката назаменима при пътуване. Мишката вече е налична в САЩ и Европа. Препоръчителната цена на дребно за Европа и 49.99 Евро.   

Коментар