Решение на Apple вгорчи леко юбилей на Intel

Intel, най-големият производител на процесори в света, е разочарован от решението на Apple да не използва новия енергийно ефективен чип Atom.
В реч по случай 40-годишния юбилей на Intel, старшият вицепрезидент на корпорацията Патрик Гелсингер изрази съжаление от отказа на „ябълката” да използва Atom в новите модели телефони и други портативни медийни устройства.
Apple ще заложи на процесори собствено производство, с разработката на които се занимава придобитата наскоро компания P.A. Semi. Разочарованието на Intel се подсилва от факта, че като основен доставчик на процесори за настолните РС и лаптопи на Apple, вече виждаше и новия си Atom в продуктите на компанията от Купертино.

Неотдавна Стив Джобс, шефът на Apple, заяви в интервю, че придобитата P.A. Semi ще се заеме с разработката на процесори за iPhone и iPod, а не за Mac компютри, както се очакваше.

по темата: „Решение на Apple вгорчи леко юбилей на Intel”

добавете коментар...

  1. Аткинсон

    Процесор Атом на 1.6 Гхз е бърз горе-долу колкото Целерон-М на 900Мхз. Предполагам, че харчи по-малко ток от целерона заради новия си процес.

Коментар