Apple иска да патентова цветен 3D печат

3D изображенията ще се печатат и оцветяват с едно  и също устройство, с използване на един и същи триизмерен цветови модел

3D изображенията ще се печатат и оцветяват с едно и също устройство, с използване на един и същи триизмерен цветови модел

Apple е подала заявка за патент, който описва метод и устройство за триизмерен печат на цветни изображения. Документът е внесен в патентното ведомство на САЩ през май 2014 г.

Съгласно описанието, 3D изображенията ще се печатат и оцветяват с едно  и също устройство, с използване на един и същ триизмерен цветови модел. В един от вариантите предметът може да се оцветява след отпечатване, а в друг – в самия процес на изготвяне.

Като пример за приложение на технологията е посочено отпечатването на играчки в домашни условия. Заявката за подобен патент може да се тълкува като намерение на Apple да създаде в бъдеще собствен принтер за 3D печат.

Коментари по темата: „Apple иска да патентова цветен 3D печат”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Малка корекция на предишния ми пост, имах предвид анти-епълските тролове.

  2. Anonymous

    Вманиачените про-ейпълските тролове са винаги на пост 🙂 “Манията е тежко медицинско състояние, характеризиращо се с крайно добро настроение, енергичност и необичаен начин на мислене.” 😉

  3. Anonymous

    Всъщност, практиката показва, че можеш да направиш почти каквото си искаш, без да нарушиш патенти.

    Единствено при поддръжката на стандарти няма как да бъдат заобиколени патентите.

    Затова и се появи понятието Standard Essential Patents както и изисквания към лицензиращите компании да лицензират при Fair, Reasonable And Non-Discriminatory условия.

    Но, малоумниците много ги разбират нещата, и все патентите са им криви.

  4. ?

    В момента вече не можеш и клечка за зъби да произведеш, без да нарушиш 50 патента. Политиката на Apple, пък и не само на тях, за блокиране на всякакви възможни иновации е истинско безобразие и спирачка за развитието на технологиите в планетарен мащаб.

  5. _

    Колко прост народ броди по тая земя.

    Apple патентоват МЕТОД и УСТРОЙСТВО. Това не е патентоване на идеята за 3D печат, а конкретна реализация.

    Обаче, малоумното си е малоумно.

  6. Anonymous

    Ейпъл е искат да изпуснат палмата на първенството. Те са и явно ще продължават да бъдат най-долния патентен трол.

Коментар