Мусала Софт с презентация на конференцията SEETEST 2008

На 2 и 3 юли в Кемпински Хотел Зографски, София се проведе първата по рода си конференция в областта на софтуерното тестване и управление на софтуерното качество в Югоизточна Европа. South East European Software Testing Conference 2008 (SEETEST 2008) бе организирана съвместно от Quality House, South East European Testing Board и International Software Quality Institute (iSQI).
На форума взеха участие представители на  чуждестранни фирми и организации от 12 страни, световни експерти, както и местни фирми и лектори. Конференцията засегна основни теми като Test Management, Test Methodology, Automated and Performance Testing, Test Metrics and Test Process Improvement.
Мусала Софт бе сред малкото български фирми участващи на конференцията с презентация. Люба Илиева, QA Lead, съвместно с Дамян Касапов, ръководител екип във фирмата, представиха опита на Мусала Софт в сферата на автоматизираното тестване, като част от фирменото портфолио от услуги.
Презентацията на тема „Преимущества на автоматизираното тестване в дистрибутирана среда” представи концепция за многослоен дизайн на тестовете, подкрепена с практическо внедряване с два от водещите инструменти за автоматизирано тестване – HP testing toolset и IBM Rational Functional Tester. Ползите от внедряването на представения тест дизайн произтичат от опита на Мусала Софт при внедряване на решения за автоматизирано тестване в сложна, хетерогенна, дистрибутирана среда.
“SЕЕТEST е първата конференция от този ранг в региона. Участието на това събитие ни даде възможност за обмяна на опит, сверяване с новите тенденции в областта на софтуерното тестване, както и да представим нашата експертиза в автоматизираното тестване и управление на тестовия процес. Надявам се, събития на това професионално ниво да се организират ежегодно в България”, сподели Люба Илиева.

Коментар