3D-MIMO подобрява мрежите в райони с високи сгради

През юни миналата година ZTE първи сред телеком производителите предложи концепцията Pre5G

През юни миналата година ZTE първи сред телеком производителите предложи концепцията Pre5G

Технология 3D-MIMO на ZTE подобрява пропускателната способност на мобилните мрежи в райони с голяма концентрация на високи сгради. Наскоро китайската компания завърши полевите изпитания в мрежата на оператора China Mobile.

3D-MIMO представлява технология за многопоточно предаване на данни в мобилни мрежи. Тя ще залегне в комерсиалните Pre5G инсталации на ZTE, които обезпечават скорости на предаване на данни, сравними с тези на стандарта 5G. Внедряването на 5G ще започне не по-рано от 2020 г.

Използването на 3D-MIMO увеличава средната пропускателна способност на мрежите от 2 до 4 пъти, а на граничните участъци от зоната на покритие увеличението е от 5 до 7 пъти.

ZTE е тествала новата технология в градски условия, заедно с изследователското подразделение на China Mobile. Изпитанията потвърждават, че 3D-MIMO подобрява пропускателната способност на мрежите в райони с голяма концентрация на високи сгради.

3D-MIMO увеличава мощността на сигнала и повишава съпротивлението срещу шумове. Освен това техологията подобрява общата производителност на мрежата, както и на отделните компоненти. В базовите 3D-MIMO станции е монтирано специално оборудване, патентовано от ZTE.

Новата технология е напълно съвместима със съществуващата 4G LTE инфраструктури и потребителски устройства, което значително опростява работата на мобилните оператори по внедряване на 3D-MIMO.

През юни миналата година ZTE първи сред телеком производителите предложи концепцията Pre5G. На Световния мобилен конгрес в Барселона през март 2015 г. компанията показа работещ прототип на базова станция Pre5G. С нейна помощ операторите емулираха поведението на бъдещите 5G мрежи в съществуващата инфраструктура за 4G LTE.

Коментари по темата: „3D-MIMO подобрява мрежите в райони с високи сгради”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    и фритира мозъчетата на малките андроидчета цър пър

Коментар