Microsoft ще поддържа Windows 10 Mobile до 2019

В момента само ограничен брой устройства работят с операционна система Windows 10 Mobile

В момента само ограничен брой устройства работят с операционна система Windows 10 Mobile

Поддръжката на новата мобилна платформа Windows 10 Mobile ще продължи до януари 2019 г., а не до януари 2018-та, както се смяташе по-рано, съобщи ubergizmo.com. Става въпрос за т.нар. „end of life” поддръжка, в рамките на която системата получава обновления.

В момента ограничен брой смартфони работят с новата ОС – това са моделите Lumia 950 и 950 XL на Microsoft, както и някои китайски устройства. Според различни източници, Microsoft ще прекрати рано поддръжката на тази платформа, тъй като планира да пусне Surface Phone с пълноценна операционна система Windows 10.

Като главен недостатък на Windows 10 Mobile се счита липсата на достатъчно приложения. Тъй като семейството устройства Surface е насочено към бизнес потребителите, то пълноценна Windows 10 с поддръжка на всички приложения е по-удачно решение.

Засега Microsoft не е потвърдила официално за подготовката на смартфони Surface, но няма и опровержение от нейна страна на слуховете за подобни устройства.

Предполага се, че Surface Phone ще стъпи на процесор Intel или Snapdragon 820. Очаква се устройството да излезе на пазара през втората половина на 2016 г.

Коментари по темата: „Microsoft ще поддържа Windows 10 Mobile до 2019”

добавете коментар...

  1. Saevar

    и след 2019-а го закриват?
    Супер новини, дай боже цялото това недоразумение

Коментар