Android N ще поддържа много прозорци

Google вече реализира експериментална поддръжка на много прозорци в Android 6.0 Marshmallow

Google вече реализира експериментална поддръжка на много прозорци в Android 6.0 Marshmallow

В следващата версия на Android, известна с кодово име Android N, Google ще добави пълноценна поддръжка на много прозорци, т.е. възможност за отваряне на две приложения едно до друго и работа с тях.

Работата по новата функционалност върви на пълен ход, съобщи в Reddit един от участниците в екипа, ангажиран с таблета Pixel C. Друга новост е, че всички бъдещи устройства на Google – Nexus 6P и 5X, Chromebook Pixel и Pixel C – ще имат порт USB-C.

Google вече реализира експериментална поддръжка на много прозорци в Android 6.0 Marshmallow. Потребителят може да я активира, ако има достъп до файла за конфигуриране на операционната система, за да направи необходимите промени.

Режимът на работа с много прозорци е необходим за таблета Pixel C, който се отличава с голям 10,2-инчов екран. Устройството е предназначено за работа – не случайно Google го предлага заедно с аксесоар от рода на клавиатура с магнитно закрепване.

Android 6.0 излезе преди месец и половина. Като се има предвид, че Google пуска нова версия на мобилната си платформа веднъж годишно, Android 7.0 следва да се появи към края на 2016 г.

Коментар