Анализатори очакват първия спад при iPhone

Apple ще регистрира първия спад в продажбите на iPhone през финансовата 2016 г., прогнозира анализатор от Morgan Stanley

Apple ще регистрира първия спад в продажбите на iPhone през финансовата 2016 г., прогнозира анализатор от Morgan Stanley

През настоящата финансова година Apple за първи път в историята си ще претърпи спад в продажбите на смартфони, прогнозира анализатор от Morgan Stanley.

В момента Apple заема второ място в света по брой продадени смартфони, но получава лъвския пай от печалбата. Досега, продажбите на устройства с американската марка само нарастват, но според наблюдателите на пазара – дошло е време за обръщане на тенденцията.

Кети Хуберти от Morgan Stanley предрича, че през настоящата финансова година, която завършва през септември 2016 г., за първи пън в историята си Apple ще регистрира спад в продажбите на iPhone.

Според нея, продажбите на флагманския смартфон ще намалеят с 6%, като причините за това са в самия пазар, който започва да се пренасища, и в курса на долара. Подобно развитие обаче е крайно нежелателно за Apple, тъй като iPhone носи над половината от приходите на компанията.

Благодарение на нови продукти и услуги обаче, приходите на Apple ще нараснат и през тази финансова година, смята Хуберти, цитирана от Forbes.

Анализаторът отбелязва 10-процентното намаление в доставките на компоненти за iPhone. Прогнозата обаче не отчита евентуалното пускане на нов, компактен модел на смартфона. Но дори и да се появи на пазара, подобно устройство едва ли ще промени съществено ситуацията.

Коментари по темата: „Анализатори очакват първия спад при iPhone”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Те тоя спад го чакат от 2009-та насам. Един ден ще са прави. И какво от това? 😀

Коментар