Led Zeppelin не пускат парчетата си в музикални видеоигри

Въпреки успеха на музикалните видеоигри Guitar Hero и Rock Band, няма да имаме щастието да чуваме мелодии на Led Zeppelin в която и да е игра скоро, пише Уол Стрийт Джърнъл.
Guitar Hero е известна серия от музикални видеоигри, издавани от RedOctane в сътрудничество с Activision. Тя се превърна в културен феномен, като стимулира много дебюти в поп-културата, а игрите станаха изключително популярни като забавление за партита или просто като хоби.
Rock Band пък е музикална видеоигра, разработена от Harmonix Music Systems, която се издава от MTV Games и се разпространява от EA Distribution.
Миналата година Guitar Hero беше най-продаваната игра в САЩ с $820 млн. приходи от продажби, по данни на NPD Group. Над 10,8 млн. копия са продадени от играта през 2007 г., докато новонавлизащата по онова време в индустрията на музикалните игри Rock Band продаде над 1,1 млн. копия.
Zeppelin, и особено китаристът Джими Пейдж, не са много склонни да дават на компаниите за видеоигри достъп до златните парчета на легендарната банда, а това е необходима стъпка, за да се добави рок-групата в която и да е игра.
Макар да е доста потискаща мисълта, че няма да видим "Stairway" в който и да е списък на виртуални игри и конзоли скоро, усилията на Activision и Harmonix да получат достъп до най-добрите парчета на бандата показват най-малкото, че компаниите най-после са престанали да разчитат на ужасните кавър-версии, когато не могат да получат права над оригиналите.
За разлика от Zeppelin, преди дни Aerosmith се включи във видеоиграта Guitar Hero. Очаква се версия с участието на Metallica да се появи през 2009 г. , а Activision води преговори и с Van Halen.
В Guitar Hero и Rock Band участват музикални легенди от целия спектър – от Rolling Stones през Radiohead до Nirvana.

Коментар