Dell остава единствен кандидат за EMC

Dell няма конкурент в намерението си да погълне сторидж компанията EMC

Dell няма конкурент в намерението си да погълне сторидж компанията EMC

Сделката по придобиване на EMC от Dell се придвижи с още една стъпка напред. Приключи 60-дневният период, в който други кандидати за поглъщане на EMC можеха да предложат на акционерите по-изгодни условия, но такива не се появиха.

Сега Dell остава единственият възможен купувач на EMC. Не са получени никакви предложения за покупка на акции, които превъзхождат действащото споразумение за сливане между двете компании, съобщават източници от EMC, цитирани от Computer Reseller News.

Сделката трябва да бъде одобрена от акционерите и регулаторните органи. По план, поглъщането трябва да приключи в периода май-октомври 2016 г.

Dell обяви, че купува EMC през октомври 2015 г. Съгласно договора, компанията от Тексас ще плати за своята придобивка около 67 млрд. долара, което е рекордно висока стойност за технологичната индустрия.

След обединението на активите на двете компании, на корпоративния ИТ пазар ще се появи гигант, който ще предложи нови начини за цифрова трансформация на бизнеса и разгръщане на хибридни облаци, посочват от EMC.

Според мениджъри от двете компании, на Dell и ЕМС ще са необходими между 12 и 18 месеца, за да извършат интеграцията и да формират единен продуктов портфейл.

Коментар