Foxconn залага бъдещето си на роботите

Замяната на хората с роботи е отдавнашна мечта на шефа на Foxconn Тери Гоу

Замяната на хората с роботи е отдавнашна мечта на шефа на Foxconn Тери Гоу

ИТ гигантът Foxconn, най-големият производител на електроника по поръчка, вкл. за Apple, ще съсредоточи усилията си в областта на роботите, съобщи DigiTimes.com, позовавайки се на шефа на тайванската компания Тери Гоу.

Foxconn вече внедрява роботи в своето производство и планира да доставя подобни машини на клиенти в Китай и други страни. Компанията ще разчита на партньорство с японската Softbank.

По-рано Alibaba и Foxconn инвестираха в SoftBank Robotics Holdings, който разработва промишлени роботи-манипулатори. Само в Китай вече са внедрени 48 хиляди броя от тези роботи.

Друг продукт на SoftBank – персоналният робот Pepper – се позиционира като първата машина, способна да възприема емоции. Pepper анализира случващото се около него, разпознава говор и може да общува с хора. Наскоро роботът се появи на три жп гари във Франция в ролята на консултант на пътуващите.

Роботите се използват отдавна в производството, но в близките десетилетия могат да получат широко разпространение и в други сфери. NRI прогнозира, че към 2035 г. роботите ще усвоят половината професии в Япония.

Коментари по темата: „Foxconn залага бъдещето си на роботите”

добавете коментар...

  1. sda

    по-добре робот, отколкото 9 годишно китайче да ми сглобява iphon-a… и все пак си е добра причина да му вдигнем цената…

Коментар