Apple ще плаща на Ericsson за всеки таблет и смартфон

Ericsson ще получава солидни постъпления от продажбите на iPhone и iPad

Ericsson ще получава солидни постъпления от продажбите на iPhone и iPad

Apple подписа споразумение с Ericsson, което предвижда взаимно лицензиране на патенти, в частност – в областта на технологиите за GSM, UMTS и LTE.

Споразумението е за срок от седем години, при пълна конфиденциалност, предаде Ройтерс. Известно е все пак, че Apple ще плати наведнъж първоначална сума на Ericsson, след което ще плаща регулярно такси. Двете компании са изгладили всички патентни спорове.

Според инвестиционната банка ABG Sundal Collier, Apple ще плаща на Ericsson по 0,5% от приходите от продажби на таблети iPad и смартфони iPhone.

Твърди се, че лицензирането ще донесе тази година на Ericsson между 1,52 и 1,64 млрд. долара, като в посочената сума фигурират и таксите от Apple. За сравнение, през миналата година компанията е получила 1,15 млрд. долара от лицензни такси.

Двете компании са се договорили също да оттеглят всякакви съдебни искове, свързани с патенти, една спрямо друга. В съвместното изявление се посочва, че Ericsson и Apple възнамеряват да си сътрудничат в много области, вкл. разработката на мрежи 5G, управлението на видео трафика и оптимизацията на безжичните мрежи.

Коментари по темата: „Apple ще плаща на Ericsson за всеки таблет и смартфон”

добавете коментар...

 1. Хъ!

  Кои са тези немци?! Не забелязвам да има такива замесени.

 2. (c:

  Ей, на “умни” заглавия нямате равни.

  Ericsson и Apple от преговарят от над 2 години, но немците леко се престараха в очакванията си. В крайна сметка, решиха , и сключиха смислен договор с Apple.

  В статията не сте писали, но сделката покрива 35,000 патента. В крайна сметка всички са доволни.

  А, злобните коментарчета като този на Станислав са излишни, защото нито един от китайските боклуци не е с платени патентни права.

 3. Станислав

  Надявам се добре да са ги издоили наглите копелдаци.

Коментар