Fairphone 2 – модулен смартфон с два сим слота и поддръжка на LTE

Fairphone 2 има модулна конструкция, която позволява лесна замяна на компонентите

Fairphone 2 има модулна конструкция, която позволява лесна замяна на компонентите

Започнаха продажбите на модулния смартфон Fairphone 2, който бе представен по-рано тази година. Моделът идва на доста висока цена от 525 долара, а първите 1000 броя ще бъдат доставени до края на декември.

Fairphone 2 стъпва на хардуерна платформа (SoC) Qualcomm Snapdragon 801 с четири процесорни ядра Krait 400 и графичен блок Adreno 330 GPU. Включени са 2GB оперативна памет и 32GB флаш памет, която може да се увеличава с micrSD карти.

5-инчовият екран с резолюция Full HD е покрит със защитно стъкло Gorilla Glass 3. Налични са основна камера с резолюция 8 мегапиксела и предна камера за селфи с резолюция 2 мегапиксела.

Fairphone 2 работи под управление на операционна система Android 5.1 Lollipop, има два слота за сим карти, USB порт, безжични модули Wi-Fi и Bluetooth, поддържа мрежи 2G, 3G и 4G/LTE. Смартфонът е оборудван с батерия 2420 мАч.

Коментари по темата: „Fairphone 2 – модулен смартфон с два сим слота и поддръжка на LTE”

добавете коментар...

  1. Ванук

    Имаше много по-интересен проект на Motorola за истински модулен телефон със заменяеми модули от хора без технически знания и без инструменти, а не като този тук слажен, неудобен и с много винтове да се радват техниците по сервизите.

    Безсмислен и разочарващ е Fairphone.
    – Висока цена
    – Сложен не е за потребители сами да си го сглобяват
    – хардуера не е отворен за всички, за да се осигурят части и компоненти от други фирми.

    Поначало изискването да има заменяеми резервни части би трябвало да е задължително и да важи за целия ЕС, както и стандартите в ЕС за цялата техника да е работи минимум не по-малко от 7 години със съответна подръжка и резервни части.

    Планини електорнен боклук разхищение на природни ресурси е да се пуска техника която да работи само от 12 до 24 месеца.

    Но големите фирми трябва да ни тровят с боклук и да ни ограбват парите с продукти с предварително програмирана смърт / кратък срок на полозване на даден Х продукт, за да мога да вървят продажбите.

Коментар