Google подготвя услуга с изкуствен интелект

Опитът на Google в изкуствения интелект скоро ще намери отражение в умни „ботове”

Опитът на Google в изкуствения интелект скоро ще намери отражение в умни „ботове”

Google разработва нова услуга за обмен на съобщения, която ще използва изкуствен интелект. Става въпрос за виртуални помощници, способни да отговарят на най-различни въпроси.

По същество, новата услуга се явява аналог на Google Now, но с някои особености, пише Уол Стрийт Джърнъл. В частност, Google ще даде възможност на външни компании да създават и настройват свои собствени ботове, ориентирани изключително към спецификата на конкретната компания.

Така например, ботовете ще могат да се приспособяват към различни интернет магазини или други организации, предоставящи услуги в интернет. Подобни разработки вече съществуват в някои приложения за обмен на съобщения, но Google има много по-голям опит в областта на изкуствения интелект.

Остава открит въпросът дали новата технология ще бъде интегрирана в съществуващия софтуер на компанията или Google ще я използва в напълно нова услуга.

Коментари по темата: „Google подготвя услуга с изкуствен интелект”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    гугъл скоро ще фалира не ви се вярва русия франция финландия бразилия китай разработват собствена мрежа браузър богата база данни напълно независими от гугъл и интернет 2020 трябва да ни зарадва

Коментар