Microsoft ще уведомява за шпиониране от властите

Потребителите на Microsoft услуги ще бъдат информирани  при опити за взлом в техните акаунти от страна на правителствени структури

Потребителите на Microsoft услуги ще бъдат информирани при опити за взлом в техните акаунти от страна на правителствени структури

Microsoft възнамерява да информира потребителите на своите услуги за възможни опити за шпиониране от страна на властите в различните държави, сообщи Ройтерс, позовавайки се на източници от Редмънд.

И досега компанията информираше потребителите, когато техните акаунти са били цел на злонамерени действия.  Новите мерки за сигурност предвиждат уведомяване за това, че атаката се извършва от правителствени структури.

Предупрежденията не означават непременно, че акаунтът е бил компрометиран, уточнява Microsoft. По-скоро компанията ще алармира, когато има подозрения, че конкретен акаунт е станал цел на хакери, действащи в интерес на определена държава.

Известията ще се генерират при опити за неупълномощен достъп до различни услуги, вкл. Outlook.com и OneDrive. Microsoft няма да разкрива подробна информация за атакуващите, нито методите си за събиране на доказателства за пробивите.

На потребителите се препоръчва да прилагат двустепенна автентикация, устойчиви на взлом пароли и други средства за обезпечаване на сигурността.

Коментари по темата: „Microsoft ще уведомява за шпиониране от властите”

добавете коментар...

  1. дивокапиталито

    от властите а от частните фирми не щтото май те са властите

  2. A+

    Xa-xa , s chydesen vic pochva godinata ! 🙂

  3. Anonymous

    Това беше вица на годината ! :))

  4. Anonymous

    M$ иска да напазарува доверие, ама вече няма от кого 🙂

Коментар