Axis Vidius – най-малкият в света дрон с видео камера

Дронът Axis Vidius има размери 4,3x4,3x2,5 см и тежи по-малко от 250 грама

Дронът Axis Vidius има размери 4,3×4,3×2,5 см и тежи по-малко от 250 грама

Дроновете, тези чудновати високотехнологични устройства, ся явяват удобен инструмент за правене на снимки и видео. С тази цел е създаден Axis Vidius – най-малкият в света квадрокоптер, оборудван с камера.

Устройството е толкова малко и леко, че дори не подлежи на регистрация във Федералната служба за гражданска авиация на САЩ (FAA). Axis Vidius има размери 4,3×4,3×2,5 см и тежи под 250 грама.

Дронът може да записва и предава видеоклипове, както и да прави снимки с резолюция 480р. Батерията с капацитет 150 мАч се зарежда за 20 минути и осигурява летене на устройството в продължение на 7 минути.

Axis Vidius използва система за стабилизация, може да лети на три скорости и да изпълнява във въздуха различни, предварително програмирани фигури. В комплекта на устройството влиза контролер, но потребителите могат да управляват дрона и през своите смартфони или таблети.

Axis Vidius е достъпен за предварителни поръчки до 7 януари за 75 долара, след което цената ще нарасне до 95 долара. Доставките на дрона ще започнат в края на месеца.

Коментар