AMD обяви революция в графиката с Polaris

Графичните процесори, изградени с Polaris архитектура и произведени по 14-нм FinFET технология, ще предложат забележителен скок в ефективното използване на енергията, обявиха от AMD

Графичните процесори, изградени с Polaris архитектура и произведени по 14-нм FinFET технология, ще предложат забележителен скок в ефективното използване на енергията, обявиха от AMD

AMD ще разкрие на CES 2016 тази седмица в Лас Вегас подробности за очакваната по-късно през годината архитектура Polaris на графичните процесори. Компанията поставя ударение върху широка гама архитектурни подобрения, вкл. HDR (High Dynamic Range) поддръжка на монитори и водеща в индустрията производителност на ват.

Доставките на графични карти, базирани на Polaris, ще започнат в средата на 2016 г., съобщиха от компанията. AMD определя като революционна новата си графична архитектура.

Графичните процесори, изградени с Polaris архитектура и произведени по 14-нм FinFET технология, ще предложат забележителен скок в ефективното използване на енергията. Те ще осигурят адекватна скорост на кадрите за плавни изображения в игрите, приложенията за мултимедия и виртуална реалност (VR). Новите карти ще бъдат подходящи за вграждане в тънки и леки компютри с малък форм-фактор.

Polaris включва четвърто поколение Graphics Core Next (GCN) архитектура, дисплей-енджин от следващо поколение с поддръжка на HDMI 2.0a и DisplayPort 1.3, както и усъвършенствани мултимедийни характеристики като 4K h.265 кодиране и декодиране.

С новата архитектура AMD следва своя ангажимент за сериозно повишаване на енергийната ефективност на мобилните си процесори, поставяйки си за цел 25x подобрение към 2020 г.

Коментари по темата: „AMD обяви революция в графиката с Polaris”

добавете коментар...

  1. bobo

    Ами купувай си, никой не те спира.
    Аз съм доволен от двете компании. Бил съм с Енвидия 7 години (различни карти през годините), сега през последната една година съм АМД и също съм много доволен. Не съм фен на никой, просто си вземам неща които са ми на сметка и разбира се достатъчно качествени за моите нужди.

  2. Йордан

    Като отношение цена:качество в момента AMD са много по-изгодни от nVidia. Въпрос на приоритети – едни потребители искат възможно най-добрата карта на пазара, независимо колко пари струва, други потребители път искат да вземат възможно най-добрата карта за парите, които са отделили като бюджет.

  3. запознат

    “веднъж амд, никога повече амд” е девиз на всеки, който играе игри.

  4. Anonymous

    A за майнинг да си говорим ли? Или за други Кали – базирани операции? Нвидия имат добра съвместимост за линукс базирани компютри и това е най – голямото им предимство пред АТИ, но аз си джиткам игрите под Убунту с 2 монитора без проблем, а съм с АТИ.

  5. Станислав

    В момента във всеки ценови клас освен този от 600$+ AMD предлагат по-добри карти, като великата и много преувеличeна енергоефективност на Nvidai се дължи на това че картите са с орязани DX12 възможности като тези игри ще се появят много скоро картите им ще са за боклука, няма асинхронни изчисления, нещо което го има при картите на AMD от 2011. В предварителни DX12 тестове карта R9 290 показва по-добри резултати от GTX 980 Ti …

  6. hmh

    Жив и здрав брат!

  7. mhm

    Освен Nvidia друго не купувам!

Коментар