Intel купи немски производител на дронове

Intel иска да създаде умни дронове, които могат да променят света

Intel иска да създаде умни дронове, които могат да променят света (снимка: Intel)

Intel продължава да инвестира в технологиите за безпилотни летателни апарати (дронове). По време на CES 2016 в Лас Вегас компанията съобщи за поглъщането на немския производител Ascending Technologies. Финансови параметри на сделката не бяха обявени.

Ascending Technologies специализира в промишлени дронове, които сканират подробно окръжаващата среда и реагират оперативно на промените в нея.

Intel ще използва нови технологии за създаване на по-умни дронове, оборудвани с голям брой сензори. Компанията ще разчита също така на предимствата на облачните технологии.

Ascending Technologies, от своя страна, уверява, че ще продължи да поддържа своите клиенти. Съвместно с Intel компанията ще разработва технологии, които позволяват на дроновете да се ориентират по-добре в окръжаващата среда.

През август миналата година Intel инвестира $60 млн. в китайския стартъп Yuneec, който специализира в създаването на дронове за потребителски и корпоративни цели. Шефът на Intel Браян Крзанич заяви, че заедно с Yuneec компанията ще създаде дронове, които могат да променят света.

Коментари по темата: „Intel купи немски производител на дронове”

добавете коментар...

  1. QQQQQQ

    Какво ще кажете да пишете и за други фирми освен американски ? Всяка 2-ра статия е за американска компания, няма ли други? Нещо за Qwant,Jolla,Ubuntu,BQ,Ockel,Cmoar,Enlaps,Giotech ?

Коментар