Aspire V Nitro Black Edition – върхов лаптоп с вградена 3D камера

Aspire V Nitro Black е достъпен в модификации с диагонал на екрана 15,6 и 17,3 инча

Aspire V Nitro Black е достъпен в модификации с диагонал на екрана 15,6 и 17,3 инча

Нови модел от топ серията лаптопи Acer Aspire V Nitro дебютира на изложението CES 2016, което се провежда тази седмица в Лас Вегас. Aspire V Nitro Black идва с традиционно мощни характеристики, които могат да задоволят всеки геймър.

Базовата конфигурация на Aspire V Nitro Black включва шесто поколение процесор Intel Core и графичен процесор Nvidia GeForce GTX960M. Внимание заслужава и бързият полупроводников диск (SSD) с поддръжка на NVMe.

Новата машина е първата в света с вградена 3D камера Intel RealSense, която предлага подобрено засичане на движение дори на близко разстояние от 1,5 метра, по-точно проследяване на жестовете и разпознаване на обектите.

Подобна камера ще позволи на геймърите на стриймват игри или да провеждат видео разговори, премахвайки фона зад себе си. С нейна помощ геймърите ще могат да сканират лицето си и да заменят с него това на любимия си герой. Сканираните 3D изображения могат да бъдат отпечатани на 3D принтер.

Aspire V Nitro Black е достъпен в модификации с диагонал на екрана 15,6 и 17,3 инча. Лаптопът ще се доставя от следващия месец заедно със софтуер за геймъри на цени от $1099 в Северна Америка и 1299 евро на Стария континент. Купувачите ще имат избор на дисплей с резолюция 4К и 100-процентов обхват на цветовото пространство Adobe RGB.

Коментар