Microsoft спира поддръжката на IE до версия 10

Без регулярни ъпдейти на IE, потребителските данни ще станат лесно достъпни за киберпрестъпниците, предупреди Microsoft

Без регулярни ъпдейти на IE, потребителските данни ще станат лесно достъпни за киберпрестъпниците, предупреди Microsoft

На 12 януари Microsoft ще прекрати поддръжката на старите версии на своя браузър Internet Explorer в стремежа си да накара потребителите да преминат по-скоро към Windows 10.

В частност, компанията ще престане да пуска обновления на сигуростта за Internet Explorer версии 8, 9 и 10. Така единственият поддържан IE браузър ще остане версия 11, която е част от Windows 10, но по подразбиране в новата ОС е зададен Edge.

Още през лятото на миналата година Microsoft съобщи, че ще поддържа само последната версия на Internet Explorer. Компанията пусна корпоративен „пач” KB3123303 за Windows 7 и Windows Server 2008 R2, който напомня на потребителите на тези платформи да обновят браузърите си до версия 11 или да инсталират Windows 10 и да преминат към Edge.

Без да принуждава потребителите да се обновяват, Microsoft информира, че без регулярни ъпдейти на браузъра, потребителските данни ще станат лесно достъпни за киберпрестъпниците.

Миналата година Internet Explorer навърши 20 години. С юбилея съвпадна излизането на новия браузър на компанията – Edge, който е зададен по подразбиране в операционната система Windows 10.

Коментари по темата: „Microsoft спира поддръжката на IE до версия 10”

добавете коментар...

  1. lort

    Ходи си купи телефон с Firefox OS като ти знае толкова устата.

  2. tziko

    Интернет Експлорър не е за подценяване, без него не можем да си теглим Хром и Мозила!

Коментар