Уникален Nitro Duo има два процесора и две OС

Nitro Duo има 5-инчов екран с резолюция 800х480 пиксела, две хардуерни платформи и две операционни системи

Nitro Duo има 5-инчов екран с резолюция 800х480 пиксела, две хардуерни платформи и две операционни системи

На пазара отдавна се предлагат мобилни устройства с две операционни системи. Те обаче не винаги са удачни като решение и често се продават от слабо известни производители. Ново развитие в този сегмент е устройството Nitro Duo, което има не само две ОС, но и две хардуерни платформи.

Nitro Duo, показан на CES 2016, може да работи под управление на две операционни системи – Android и Windows (настолна версия). Всяка от двете ОС използва различен хардуер.

За работа с Windows е предвиден процесор Intel Atom Z3745, допълнен от 4GB оперативна памет и SSD с капацитет 256GB. Android пък използва платформа Freescale i.MX6 Quad, 2GB оперативна памет и 8GB флаш памет.

Подобно решение не се отразява на размерите на устройството. От публикуваното в YouTube видео се вижда, че смартфонъ е напълно стандартен като габарити.

Nitro Duo има 5-инчов екран с резолюция 800х480 пиксела, пълноразмерен порт USB и няколко хардуерни бутона, на които могат да се присвоят различни функции.

Един от бутоните, разбира се, служи за превключване на операционните системи. Тъй като те са напълно независими една от друга, превключването става мигновено.

На корпуса е предвиден и специален порт за свързване към док станция. На нея има три порта USB, както и портове за Ethernet и HDMI, съобщава liliputing.com.

Към момента Nitro Duo представлява само прототип. Предполага се, че когато излезе на пазара, то ще струва около $800 – доста висока цена, предвид остарелите компоненти.

По-вероятно изглежда Nitro Duo да се появи като проект в някоя от платформите за споделено финансиране, но вече с по-съвременни компоненти. Подобно устройство би представлявало интерес преди всичко за ентусиастите.

Коментари по темата: „Уникален Nitro Duo има два процесора и две OС”

добавете коментар...

  1. Nik

    мани, че е тухла, а ма е и с Windows – направо революция при мобилните ……

  2. :)

    Windows на това малко екранче си е направо яко изживяване. Дали ще има будали които да си купят това безумие?

  3. :-)

    Глас от високоговорителя в самолет:
    „Уважаеми пътници! Щастливи сме да ви приветстваме с добре дошли на новия, петзвезден пететажен авиолайнер!
    На първия етаж можете да посетите бар и дискотека; на втория етаж, можете да отдъхнете приятно в ресторанта; на третия — да поиграете тенис; на четвъртия да поплувате в един от четирите басейна, а на петия — да изпробвате уменията си на боулинг.
    А сега, уважаеми пътници, моля затегнете коланите, нашият пилот ще се опита да вдигне цялата тая простотия във въздуха…“

  4. Трезвомислещ

    “Подобно решение не се отразява на размерите на устройството. От публикуваното в YouTube видео се вижда, че смартфонъ е напълно стандартен като габарити.”

    Алооо я прегледайте пак видеото …. дебел е като 2,5′ външен хард!

Коментар