Windows 8 остава без поддръжка от 12 януари

Windows 8 се оказа неуспешен експеримент за Microsoft

Windows 8 се оказа неуспешен експеримент за Microsoft

Microsoft ще прекрати поддръжката на операционната система Windows 8 от утре, 12 януари, гласи официална информация от компанията.

Windows 8 излезе преди малко повече от три години – през есента на 2012-та. Тя се оказа не особено успешна, заради някои особености в интерфейса, които повечето потребители не харесаха.

Ето защо, само една година по-късно Microsoft пусна версия Windows 8.1 безплатно за потребителите на Windows 8. Новата ОС върна някои от желаните функции и се радва на много по-голяма популярност.

По данни на услугата Steam, през декември 2015 г. делът на Windows 8 сред десктоп платформите е бил едва 2,76%. След като в края на юли миналата година излезе Windows 10, именно тя започна да набира най-бързо популярност и в момента е втората най-разпространена платформа на Microsoft.

Потребителите на Windows 8.1, които искат да останат на тази платформа въпреки възможността за безплатно обновление до Windows 10, могат да са спокойни. Разширената поддръжка на Windows 8.1 ще продължи до 10 януари 2023 г.

Коментар