10 000 лв. награден фонд в състезание за iOS приложения

Състезанието iCorner Challenge е отворено за всички разработчици с интересни идеи

Състезанието iCorner Challenge е отворено за всички разработчици с интересни идеи

Състезание за iOS приложения с награден фонд от 10 000 лв. обяви команията iCorner, риселър на Apple. Надпреварата е отворена за всички желаещи разработчици с интересни идеи, независимо дали с бизнес или социална насоченост.

Мобилните приложения ще бъдат оценявани от жури на база тяхната функционалност, потенциал, иновативност и практичност. Конкурсът стартира на 11 януари, като предложения се приемат до 25 март 2016 г., а победителите ще бъдат анонсирани в края на месец април.

Наградите за трите най-добри мобилни приложения са съответно 6 000 лв., 3 000 лв. и 1 000 лв. В състезанието могат да участват както самостоятелни разработчици, така и екипи или фирми.

Желаещите да се включат просто трябва да се регистрират на платформата на организатора в раздела iCorner Challenge, след което ще получат напътствия къде и как да качат презентация и демо версия на своето приложение.

Наред с финансовите награди, авторите на класираните на челните места мобилни приложения в конкурса ще получат и някои ексклузивни предимства в маркетинга и рекламирането на разработения от тях софтуер, като той ще бъде промотиран както на уеб страницата на iCorner, така и в социалните медии и в магазините на компанията.

В случай на взаимен интерес от страна на организаторите и участник, възможно е и последващо финансиране за продължаване на работата по реализацията на някои от мобилните приложения.

В iCorner смятат, че разработването на мобилни приложения за iOS е ниша, която тепърва предстои да се развива в региона и все още крие голям и неразгърнат потенциал.

Коментар