Очакван спад при iPhone срива акциите на Apple

Продажбите на iPhone през първото тримесечие може да се окажат значително по-малки от очакванията на Apple. Именно тази прогноза предизвика поевтиняване на акциите на компанията.

Според източници от тайванската индустрия, на които се позовава DigiTimes.com, производителите на компоненти са очаквали от Apple с 10-30% повече поръчки за iPhone през периода януари-март 2016 г., отколкото са получили на практика.

Американската компания е поръчала производството на 50-54 млн. броя смартфона, което е с 12-20% по-малко, в сравнение с обема за същия период на миналата година.

Digitimes Research очаква спад в производството на iPhone в рамките на 5,2-10,1% през първото тримесечие на годината, спрямо периода януари-март 2015 г., заради слабите продажби на iPhone 6s и iPhone 6s Plus.

По-рано този месец, на 6 януари, японската агенция Nikkei съобщи, че поръчките на Apple за производство на iPhone 6s и iPhone 6s Plus са намалели с 36% за първото тримесечие на годината. В същия ден акциите на Apple паднаха с 2,5%.

Ценните книжа на компанията продължиха да поевтиняват и в следващите дни, като на 8 януари се търгуваха за по-малко от 97 долара. Анализаторите отбелязват, че през последните пет месеца акциите на Apple не падаха под 100 долара.

Коментари по темата: „Очакван спад при iPhone срива акциите на Apple”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Откога директните нападки са хумор? Напред с кръчмарския манталитет!

  2. Saevar

    хумор му се вика на тва уе хумор……нали живеем в демократична страна и изказвам мнение по темата по забавен начин… ама много чувствителни тея ябълкови фенове уе оуууу 🙂

  3. Anonymous

    Ми, като нямаш нищо против Apple и си толкова неземно доволен от хандроида, за чий се буташ тук да обиждаш потребителите на iOS?

  4. Saevar

    това за мен ли се отнасяше относно злорадството….. честно казано нямам нищо против ябълката но е прекалено много надценена и неструва толкова за колкото се продава и невиждам с какво толкова е по добра от андроида….скайп, тиимвюър, ИП камери, снап4ат си вървят отли4но на андроид и то от евтин клас със друядрен процесор.. може да е престиж за някои да имат ябълка знам ли … за мен престиж е да се ка4уля с красиви изработки злата… всеки с неговото си…..

  5. Anonymous

    Ей го злобньо веднага се метна да злорадства. А то балъците се увеличават ли увеличават. И повечето идват от “великия” и “гениален” Андроид.

  6. Saevar

    хъх балъците са свършили ли ..? неможе да бъде как така ше спаднат продажбите…… 🙂

  7. (c:

    Мисля, че е крайно време да започнете да си водите записки. Точно преди една година имаше същите “новини” и се оказаха абсолютно фалшиви.

    Няма спад в продажбите и това Тим Кук публично го заяви след като плъзнаха “слуховете” още миналата седмица. Заради правилата на SEC, той няма право да лъже, Apple е публично търгувана компания.

    Но, явно предпочитате да цитирате борсови спекуланти и техните лакеи, пардон анал…изатори.

Коментар