ECS Liva One – обновен неттоп с двуядрен процесор Core i3

ECS Liva One е мини компютър с размери 176х173х33 мм за работа с Windows и Ubuntu

ECS Liva One е мини компютър с размери 176х173х33 мм за работа с Windows и Ubuntu

Мини компютърът ECS Liva стана по-мощен и производителен. Докато първите два модела Liva и Liva X разчитаха на бюджетни процесори Intel Celeron от поколение Bay Trail, новият модел Liva One идва с чип Skylake.

В частност, ECS Liva One използва процесор процесор Core i3-6100T, допълнен от 4GB оперативна памет и полупроводников диск (SSD) с капацитет 80GB. Налични са безжични модули Wi-Fi и Bluetooth, портове USB 3.0 (x4), USB 3.1 C, Gigabit Ethernet, HDMI, VGA и DisplayPort.

Освен това в неттопа има място за монтиране на обикновен твърд диск във формат 2,5 инча. Новият модел е „пораснал” съвсем малко спрямо своите предшественици – има размери 176х173х33 мм. Предвиден е и четец на microSD карти.

ECS Liva One може да се монтира на гърба на монитор по стандарта VESA

ECS Liva One може да се монтира на гърба на монитор по стандарта VESA

Производителят съобщава още за модели на ECS Liva One с процесори Core i5 и Core i7. Потребителите могат да монтират в неттопа твърд диск с капацитет до 4 терабайта (TB) и максимална оперативна памет 16GB.

ECS Liva One поддържа работа с операционни системи Windows, вкл. версии 7, 8.1 и 10, както и с Linux-базираната Ubuntu. За по-голямо удобство мини компютърът може да се монтира на стена или на гърба на монитор по стандарта VESA. Цената не се съобщава на сайта на ECS.

Коментари по темата: „ECS Liva One – обновен неттоп с двуядрен процесор Core i3”

добавете коментар...

  1. A1

    “80-терабайтов SSD”?

Коментар