Месинджърът е избор на всеки пети смартфон потребител

Младите хора избират месинджъра пред традиционната мобилна връзка

Младите хора избират месинджъра пред традиционната мобилна връзка

Всеки пети потребител на смартфон в развитите страни предпочита гласовите общувания чрез месинджъри, сочат резултатите от проучване на Deloitte, публикувани във Файненшъл Таймс.

Делът на тези потребители ще нарасне от 22% през миналата година до 26% през настоящата, прогнозират анализаторите. Интернет комуникацията вместо традиционните мобилни връзки е предпочитана от младите хора на възраст между 18 и 24 години.

За потребителите, които не използват гласови връзки, най-популярни начини за общуване са мигновените съобщения, електронната поща и социалните мрежи, сочи още проучването на Deloitte.

Наблюдаваните тенденции ще имат сериозни последствия за производителите на смартфони, които привличат клиенти чрез традиционните гласови услуги. Популярност ще набират фаблетите – мобилни устройства с големи екрани, които често се използват за четене и изпращане на съобщения и електронни писма.

Освен това ще нараства броят на потребителите, които използват смартфоните за плащане на услуги с помощта на сензорния екран, например чрез системата Apple Pay. Друга все по-често използвана функция е камерата – през 2016 г. около 90% от снимките ще се правят именно със смартфон, прогнозира Deloitte.

Коментар