OXXY излезе на Норвежката фондова борса

OXXY иска да наложи своята платформа като платформа за уеб дизайн и изграждане на уеб сайтове, заяви изпълнителният директор Димитър Димитров

OXXY иска да наложи своята платформа като водеща в уеб дизайна и изграждането на сайтове, заяви изпълнителният директор Димитър Димитров

ОXXY Group PLC, компания с българско участие,  бе одобрена за търгуване на Фондовата борса в Осло, Норвегия. Търговията започна днес, съобщиха от разработчика на едноименната платформа за уеб дизайн и създаване на сайтове.

OXXY е сред едва седемте компании, които се „листват” от първия ден на новооткрития борсов пазар „Merkur Market”, част от Норвежката фондова борса.

„Листването на Фондовата борса в Осло ще ни даде по-лесен достъп до капиталовия пазар, което ще ни помогне да продължим да израстваме и да постигаме бъдещите си цели”, коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на компанията.

По неговите думи, компанията се стреми да наложи своята платформа като водеща в уеб дизайна и изграждането на сайтове. Oxxy.com е насочена към малки и средни компании, хора със свободни професии, уеб дизайнери и професионалисти от областта на рекламата, изкуствата и информационните технологии.

Платформата предлага богати възможности за стилизиране и лесно управление на множество сайтове. Бъдещите планове на компанията включват създаване на електронни магазини и проекти в областта на големите данни и изкуствения интелект.

Коментар