Доналд Тръмп: Ще заставя Apple да произвежда в САЩ

Милиардерът Доналд Тръмп заяви, че възнамерява да застави Apple да върне производството на своите продукти в САЩ, ако спечели изборите за президент.

Тръмп вярва, че може да убеди Тим Кук, CEO-то на Apple, да върне производството на устройства в заводи, разположени на територията в САЩ, съобщи CNET.

Планираме да заставим Apple да произвежда „проклетите” компютри именно в тази страна и в никоя друга”, заканва се Тръмп в едно от скорошните си речи като кандидат за президентска номинация от Републиканската партия.

В отговор, представители на Apple посочват, че в момента най-различни компоненти за компютри, таблети, смартфони и други устройства с нейната марка доставят 31 американски щата от общо 50.

Не за първи път Доналд Тръмп изказва недоволството си от големите американски компании, които произвеждат извън САЩ. Наскоро той критикува Ford за производството в Мексико и обеща да й наложи 35-процентен данък за всеки автомобил, който слезе от конвейерите в чуждестранни заводи.

По неговите думи, американските компании напълно ненужно организират собствено производство зад граница. Тръмп вярва в наличието на голям потенциал в САЩ, който просто трябва да бъде разкрит.

Коментари по темата: „Доналд Тръмп: Ще заставя Apple да произвежда в САЩ”

добавете коментар...

  1. Уруд

    Има някой на които и хапчетата не им помагат … типичен пример 😀

  2. :)

    Тоя е спрял да си пие хапчетата.

Коментар