Ericsson поглъща текскаската компания FYI Television

FYI Television е глобален доставчик на ТВ метаданни и забавно визуално съдържание с около 150 служители

FYI Television е глобален доставчик на ТВ метаданни и забавно визуално съдържание с около 150 служители

Ericsson обяви намерението си да придобие FYI Television, основен доставчик на метаданни и богато медийно съдържание, базиран в Гранд Прери, Тексас. Сделката, която е в етап на приключване, ще подсили водещата позиция на Ericsson в областта на излъчването и медийните услуги.

FYI Television събира и разпространява развлекателно ТВ съдържание и линейни данни от над 9000 ТВ мрежи дневно, агрегирайки информацията в специализирани формати за различните си клиенти – цифрови, медии, анализатори и други, които ги ползват на своите свързани устройства като таблети, телефони, настолни компютри, интернет портали и геймърски конзоли.

Нарастващият обхват на ТВ и видео услугите, достъпни през разнообразни устройства, създава широка гама от възможности за избор от страна на зрителите. Според последното проучване на Ericsson ConsumerLab, 50% от зрителите на линейни ТВ програми казват, че не могат да намерят добри програми, които да гледат всеки ден, което подчертава важното значение на откриването на подходящо съдържание.

Комбинацията от експертизата в областта на метаданните и интеграционните услуги на FYI Television от щатския пазар с водещата позиция на Ericsson в тези област на европейския пазар ще създаде мощна глобална сила в откриването на съдържание. Независимо дали зрителят иска да гледа линейна програма или видео по заявка, Ericsson ще гарантира, че той ще открие нужното му съдържание по всяко време и навсякъде, и то в правилния формат.

След поглъщането, служителите на FYI Television ще се присъединят към отдел „Business Line Broadcast & Media Services, който е част от бизнес поделението „Глобални услуги на Ericsson. Очаква се придобиването да приключи през първото тримесечие на 2016 г.

По-рано тази година Ericsson създаде център за излъчване и медийни услуги в САЩ, базиран в Атланта, Джорджия. В момента компанията предоставя от този център услуги за скрити надписи за радио- и телевизионни оператори по целия свят, с планове да предложи и услуги за видео описание през следващите месеци.

Коментар