Microsoft разработва 3D видеочат

Room2Room сканира човека и проектира негово триизмерно изображение

Технологията за видеоразговори Room2Room сканира човека и проектира негово триизмерно изображение (снимка: Microsoft Research)

Триизмерни изображения на събеседници в пълен ръст ще могат да наблюдават потребителите на решението за видеоконференции Room2Room, съобщава изследователското подразделение на Microsoft.

Камери Kinect сканират човека, а полученото изображение се показва от проектор, който Microsoft използва в своя предишна разработка, известна като RoomAlive. Компанията твърди, че новата технология показва коректно 3D образи на събеседника, изхождайки от това под какъв ъгъл и от какво разстояние е наблюдаван.

Нещо повече, 3D изображението може да се проектира на диван или други мебели, съобщава The Next Web. Технологията е проверена с помощта на 7 двойки доброволци, които са размествали блокове по указания на своите събеседници, намиращи се в друга стая.

В рамките на девет минути доброволците са успели да наредят пъзел през видеочата на Skype, докато при използване на Room2Room същата задача им е отнела седем минути. Поставени лице в лице, двойките са наредили пъзела за 4 минути.

Комерсиалната реализация на 3D технологията ще се забави, тъй като в момента е необходимо голямо оборудване, а същевременно изображението има твърде малка резолюция. Но Microsoft работи за усъвършенстване на технологията.

Коментари по темата: „Microsoft разработва 3D видеочат”

добавете коментар...

  1. Mihail Voham

    Бахти и безсмислените глупости !

  2. VR

    Много плоско изглежда 3D-то на Microsoft 🙂
    Изображението си е чисто 2D, а само дивана е 3D. 🙂

    Нека да опитат да направят истинска 3D холограма като във филма Star Wars.

Коментар