Samsung харчи най-много за R&D от ИТ компаниите

Samsung е вложил 14,1 млрд. долара в изследвания и разработки през миналата година

Samsung е вложил 14,1 млрд. долара в изследвания и разработки през миналата година

Samsung влага най-много средства в изследвания и разработки (R&D) сред компаниите от ИТ сектора. Като цяло, за всички индустрии, компанията е втора по този показател след автомобилния гигант Volkswagen.

По данни на PricewaterhouseCoopers (PWC), през 2015 г. Volkswagen AG е похарчила за R&D около 15,3 млрд. долара. Samsung я следва с 14,1 млрд. долара, е на трето място е Intel с 11,5 млрд. долара. Трите компании запазват позициите си от 2014 г.

Половината компании в Топ 10 по разходи за R&D принадлежат към ИТ индустрията. Microsoft е четвърта с $11,4 млрд., Google заема 6-то място с $9,8 млрд., следван от Amazon с $9,3 млрд.

В доклада фигурира Cisco, която е 17-та с вложения в изследвания и разработки в размер на $6,3 млрд. през миналата година. Едва след нея е Apple, на която се приписват $6 млрд. за R&D, докато във финансовия отчет на компанията се посочва сумата от $8,07 млрд., или 3% от общите й приходи.

Прави впечатление, че Apple запазва висок дял на R&D разходите, въпреки нарастващите си годишни приходи. Това подсказва, че инженерите в Купертино работят по нови проекти, сред които вероятно е първият електромобил на компанията.

Коментари по темата: „Samsung харчи най-много за R&D от ИТ компаниите”

добавете коментар...

  1. koni

    бе за ко са ги дали не знам ама бая пара се хвърля!

  2. ФолксКюнец

    Тия милиард отгоре над самсунг за нафтови печки и световен смог от Шанхай до България ли го дадоха тия некадърници?

Коментар