Глобален срив на браузъра Safari

Потребители на Apple от цял свят се натъкнаха днес на проблем с браузъра Safari

Потребители на Apple от цял свят се натъкнаха днес на проблем с браузъра Safari

Потребители на iPhone, iPad и Mac по целия свят се оплакват днес от внезапен срив в работата на браузъра Apple Safari, който е зададен по подразбиране на устройствата и компютрите им.

Стотици коментира в популярни уеб ресурси като Reddit, Twitter и други свидетелстват за възникналия глобален проблем. Всеки път при опит за въвеждане на заявка за търсене в адресния ред, Safari излиза от строя, споделят потребителите.

Все пак, сравнително бързо те са намерили начин да се справят с проблема – като изключат функцията за подсказване в браузъра от менюто „Настройки” в iOS и OS X. Apple все още не е коментирала възникналата ситуация. Проблемът се отстранява и при смяна на браузъра по подразбиране, например с Google.

Safari се задава като браузър по подразбиране в OS X от версия Panther, която излезе през 2003 г., в iOS от първото излизане на iPhone през 2007 г., както и в останалите мобилни продукти на Apple. По данни на Net Applications, при настолните браузъри Safari има дял около 4,5%, а при мобилните – 42,9%.

Коментари по темата: „Глобален срив на браузъра Safari”

добавете коментар...

  1. ico

    vreme beshe ot apple dosta se samozabraviha

  2. Хмм

    Май сте пропуснали да напишете Chrome на едно място…

Коментар